00:30 – Zero Dark Thirty izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
7.4 IMDB Puanı 1 Görüntülenme

00:30 – Zero Dark Thirty izle

Yönetmen:

Oyuncular:

Jessica Chastain, Joel Edgerton, Chris Pratt
11 Eylül 2001 tarihinde, Manhattan'daki Dünya Ticaret Merkezi kuleleri yerle bir edildi. Bu saldırı, El-Kaide terör örgütü ve ABD'nin en büyük düşmanlarından biri olarak kabul edilen Usame Bin Laden tarafından üstlenilmiştir. Saldırılar sonucunda, dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası yaşanmıştır. ABD, Bin Laden'i sorumlu tutarak başlayan savaş Afganistan'da başlamış ve diğer Orta Doğu ülkelerine yayılmıştır. Pentagon, Bin Laden'i köşeye sıkıştırmak için büyük çaba sarf etmiş ve milyonlarca dolar harcamıştır. Sonunda, Bin Laden Pakistan'ın Abbottabad kentinde saklanırken, 1 Mayıs 2011 tarihinde gerçekleştirilen gizli bir operasyonla yakalanmıştır.

Mark Boal tarafından gerçeklere sadık kalınarak yazılan senaryo ise, Bin Laden'in yerini tespit eden ve operasyonun organizasyonunu yürüten Maya adlı bir CIA ajanına odaklanmaktadır. Maya, genç olmasına rağmen kendine olan güveni ve istihbarat başarısıyla Bin Laden'in yakalanmasını sağlamıştır.

Film, yönetmen Kathryn Bigelow tarafından yönetilmektedir ve başrolde Jessica Chastain yer almaktadır. Diğer oyuncular arasında Joel Edgerton, Chris Pratt, Mark Strong ve Jennifer Ehler bulunmaktadır.

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    Zero Dark Thirty

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?