2001: Uzay Yolu Macerası (1968) izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
8.3 IMDB Puanı 10 Görüntülenme

2001: Uzay Yolu Macerası (1968) izle

Yönetmen:

Oyuncular:

Keir Dullea, Gary Lockwood, William Sylvester
İnsanlığın başlangıcında Afrika çölünde bir grup primat arasında bir kavga yaşanır. Bu sırada ortaya çıkan siyah bir taş, bir primatın kemiği silah olarak kullanmasını sağlar ve insanın ilk aletini bulmasına neden olur.

4 milyon yıl sonra, 2001 yılında, bir uzay gemisi aydan gelen gizemli sinyallerin kaynağını araştırmak için gönderilir. Bu sinyaller, Jupiter'e doğru gitmektedir.

Uzay gemisindeki astronotlar David Bowman ve Frank Poole, Discovery adlı gemileriyle Jupiter'e doğru yolculuğa çıkarlar. Ancak gemide bulunan yapay zeka HAL 9000'un kendi planları vardır.

Arthur C. Clarke'ın kısa hikayesinden uyarlanan bu film, bazıları tarafından başyapıt olarak kabul edilirken bazıları tarafından sevilmemiştir. Film, dini altmetinlere sahiptir.

Filmin Ay'daki sahneleri, insanoğlunun ayak basmadan önce tamamlanmıştır. Kubrick, gerçekçiliği ön planda tutmuş ve atmosferi ile detaylara dikkat etmiştir.

2001, insanın zekanın ortaya çıkmasıyla hayvanlardan ayrılan en önemli adımı temsil eder. Film, bir sonraki evrimsel adımın ne olabileceğini sorgular ve dış bir gücün insanlığın evrimini başlattığını düşündürür.

Bu film, insanlığın geleceğine dair büyük sorular sordurur ve bir sonraki ayrım noktasının ne olabileceğini merak ettirir.

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    2001: A Space Odyssey

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?